Açık Kıl Dömesi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
25 Temmuz 2024

Açık Kıl Dömesi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Açık Kıl Dönmesi Ameliyatı

Kıl Dönmesi Nedir?

Kıl dönmesi, tıptaki adıyla pilonidal sinüs, genellikle kuyruk sokumu civarında meydana gelen, vücuttan kopan kılların deri altına girmesi sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte, göbek ve koltuk altında da görülebilir. Apse yaptığında pis kokulu bir akıntıya neden olabilir ve iç çamaşırına bulaşabilir. Erkeklerde daha sık görülmektedir. Kıl dönmesinin ilaçla tedavisi yoktur; bu nedenle cerrahi müdahale gerekmektedir.

Açık Kıl Dönmesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Açık kıl dönmesi ameliyatı, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat esnasında, kıl dönmesinin bulunduğu bölge kesilerek çıkarılır ve daha sonra kesilen bölge dikilir. Bu işlem genel cerrahlar tarafından yapılmaktadır ve genellikle 25-30 dakika sürer. Ameliyat sonrası iyileşme süreci 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. Kıl dönmesi tekrarlayabilen bir hastalıktır, bu nedenle ameliyat sonrası banyo yaptıktan sonra bölgenin iyi kurulanması önemlidir.

Açık Kıl Dönmesi Ameliyatından Sonra

Ameliyat sonrasında hasta, ilk hafta antibiyotik tedavisi görür. Günlük üç defa pansuman yapılması gerekmektedir ve ameliyattan sonraki ilk hafta bölgeye su değmemelidir. İkinci hafta sonunda dikişler alınır. Yürüyüşler ve hafif spor aktiviteleri yapılmasında bir sakınca yoktur. Genellikle hastanede 2 gün yatış gerekmektedir. Ayrıca, tekrarlamayı önlemek için her banyodan sonra bölgenin iyice kurulanması önemlidir. Kıl dönmesi, sürekli oturan kişilerde daha sık görülmektedir. Bölgenin temiz tutulması, tüy dökücü kremler kullanılması ve fazla oturmaktan kaçınılması tekrarlamayı önlemeye yardımcı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Göğüs Kılı Nasıl Alınır?

Göğüs Kılı Nasıl Alınır?

Kıl Türleri ve Özellikleri

Kıl Türleri ve Özellikleri

Haber Bülteni