{ "title": "Kıl Ameliyatı", "image": "https://www.kil.gen.tr/images/kil-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 05:07:49", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kıl ameliyatı; genellikle kuyruk sokumu dediğimiz yerde yapılan bir ameliyattır. İki kalça arasındaki bölgede gerçekleşen kıl yuvaları için uygulanan bu ameliyatlar bu kıl yuvalarının içerisindeki iltihaplanmayı ve kılları çıkarmakta kullanılan yöntemdir. Alternatif tıp da kremler ile de yapılan tedaviler her ne kadar deneme aşamasında da olsa halk arasında kalça kısmını doktora göstermekten ve bıçak altına yatmaktan daha iyi gelir. Kıl ameliyatlarında işlem yapılması için birden fazla teknik ve yöntem vardır.

Kıl dönmesi genellikle erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Vücut kıllarının ve saç kıllarının kuyruk sokumuna yerleşmesi ve deride yer bulduğu anda da deri altına geçmesi ile meydana gelir. İki kalçanın birbiri ile sürtünmesi sonucu aralarda biriken kıllar deri altına girerek tek bir yönde büyümeye başlarlar. Bu büyüme ilerledikçe ve içerideki kıllar uzayıp büyüdükçe oluştuğu yerdeki boşluğu doldurmaya başlar ve orada ısı ve sıcaklıkla bir de terleme ile bir araya gelerek enfeksiyona neden olurlar. İlerleyen safhalarında kanlı bir iltihap dışarı atmaya başlar ve hastada ağrılı ve acılı bir dönem oluşur. Her ne kadar cerrahi müdahale ile alınan kıl yuvalarının tekrardan oluşma olasılığı her zaman vardır.

Kıl ameliyatı dört farklı şekilde yapılabilir?
Kıl ameliyatlarında, genelde hastalar ilerlemiş bir durumda hekime başvururlar sebebi de bu kıl dönmeleri sadece ilerleyip kanamalı iltihap akıttıklarında kendilerini hissettirirler. Bu kıl dönmesi hastalığında oluşan bölgedeki kıl yuvasının çıkartılmasıyla hastalık kesin bir tedaviye uğramaz sadece oluşan hastalık alınmış olur. Yani geçici bir tedavidir. Asla yenilemeyeceği gibi bir kanı yoktur.

Bu kıl ameliyatlarında uygulanan anestezi genellikle bölgesel anestezidir. Hasta bilinci açık ve ameliyat esnasında uyanıktır. İğne yardımıyla belden aşağısı uyuşturulan hastalar işlem bittikten sonra iki üç saat kadar daha belden aşağısında uyuşma olduğundan hastanede bekletilir ve vücudu anestezinin etkisinden çıktıktan sonra taburcu edilir. Özel bir zorunluluk olmadığı sürece hasta asla genel anestezi yapılmaz. Sadece o bölgenin uyuşturulması yeterlidir.
" } ] }