{ "title": "Kadınlarda Kıl Dönmesi", "image": "https://www.kil.gen.tr/images/kadinlarda-kil-donmesi.jpg", "date": "22.01.2024 01:41:55", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kadınlarda Kıl Dönmesi, Kıl dönmesi hal arasında plonidal sinüs genelde kuyruk sokumu bölgesinde oluşan bir ya da birkaç tane deriye açılan şişlik, delik, enflamasyon ve apse biçiminde kendini gösteren bir hastalık türüdür.

Kıl Dönmesi Artık Kadınlarda da Görülüyor

Kıl dönmesi sorunu bilindiği üzere erkeklerin oldukça şikâyetçi oldukları bir hastalıktır. Beklenenin üzerine çıkarak bayanlarda da görülmektedir. Bu duruma etken olarak oldukça fazla oranda kıla sahip ve saç dökülmeleri olan kadınlarda daha çok görülmektedir. Bunun yanı sıra kuyruk sokumu hijyenine özen göstermeyen bayanlar üstünde yine kıl dönmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bayanlarda tıpkı erkekler gibi cerrahi operasyon geçirerek kıl dönmelerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Bu hastalık ameliyat gerektirdiği için bayanlarda oluşan izler bayanların hiç de hoşuna gitmemekte ve psikolojik yönden olumsuz etkilenmelerine neden olmaktadır. Bu konuda alternatif tıp birtakım farklı tedavi yöntemleri üretmeye çalıyor. Fakat şu anda kıl dönmesi ameliyatı olan bayanlarda az da olsa iz kalabiliyor. Son zamanlarda görülme sıklığı oldukça artan bu hastalık kişilerin yaşam kalitesini bozması ve tedavi olmalarına rağmen tekrardan nüks etme ihtimali olması sebebi ile kişilerin özellikle de kadınların korkulu rüyası olmaktadır. Plonidak sinüs rahatsızlığı kuyruk sokumu bölgesinin dışında göbekte, koltuk altında ve kasık bölgesinde görülmektedir.

Erkeklerde kadınlara göre daha çok görülmektedir. Bu sorun genelde genç yaşlarda görüldüğü için okul çağındaki öğrencilerin yaşam kalitesini, çalışmaya hayatını ve okul devamlılığını olumsuz yönden etkilediğinden dolayı öğrencilerin başarı seviyesini de düşürmektedir. Bu hastalığın sebebi kalça arasında kalan intergluteal sulkus adı verilen oluk biçimindeki bölgeye baş ile sırttan dökülen kılların bu oluklu yerde sürtünme sonucunda oluk bölgesinin en dipte bulunan ter bezi deliklerinin sanki bir vida gibi dönmesi ile deri altı bölgeye girerek, girdiği bu bölgede ağaç köküne benzer labirentler oluşturmasıdır. Bu deliklerden iç kısma giren bakteriler bu bölgede iltihaplanma yapar. Pis kokulu, kanlı ve cerahat biçiminde akıntılar oluşturmaktadır. Eğer üstteki delik tıkanır ise iltihap dışarı akmaz ve apse oluşur.
" } ] }