{ "title": "Açık Kıl Dömesi Ameliyatı", "image": "https://www.kil.gen.tr/images/acik-kil-donmesi-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 17:17:03", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Açık kıl dönmesi ameliyatı, Tıpdaki adı Pilonidal sinüs olmaktadır. İnsanların vücudundan kopan kılın deri altına girmesi sonucunda oluşmaktadır. Genellikle kuyruk sokumu civarında olacağı gibi göbeklerde ve koltuk altında da olmaktadır. Apse yaptığı zaman pis kokulu bir akıntı olmasına neden olacak ve iç çamaşırına bulaşacaktır. Erkeklerde daha çok görülmektedir. İlaçla tedavisi olmadığı için kıl dönmesi olan bir insanın cerrahi müdahale ile kıl dönmesinden kurtulacaktır.

Açık Kıl Dönmesi Ameliyatı nasıl yapılır?

Lokal anestezi ya da genel anestezi kullanarak hasta ameliyat edilir. Açık yapılan ameliyatlarda, kıl dönmesinin olduğu yer kesilerek çıkarılır ve daha sonradan kesilen bölge dikilmektedir. Bu işlem genel cerrah doktorları tarafından yapılmaktadır. Bu ameliyat 25-30 dakika arasında sürmektedir. Ameliyat sonrası hastanın iyileşmesi 4 ile 6 ay arasında olmaktadır. Kıl dönmesi kendisini tekrarlayan bir hastalık olmaktadır. Bu yüzden banyodan iyi kurulanmak gerekmektedir.

Açık Kıl Dönmesi Ameliyatından Sonrası

Ameliyat olan hastanın ilk hafta antibiyotik ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Ameliyat sonrası günde 3 defa pansuman edilmesi gerekmektedir. Ameliyattan sonra ilk hafta su değmemelidir. İkinci hafta sonunda dikişler alınır. Yürüyüşler ve hafif spor yapılmasında bir sakınca olmayacaktır. Genellikle hastanede 2 gün yatılır ve tekrarlanmaması için de her banyodan sonra iyice o bölgenin kurulanması gerekmektedir. Sürekli oturan insanlarda daha çok görülmektedir. Bölge tüy dökücü kremler kullanılır ve tekrarlamaması için o bölgenin temiz tutulması ve üzerine çok oturulmaması gerekmektedir.
" } ] }